<? the_title(); ?> - KVVY

Salmonella ja EHEC

KVVY:ssä määritetään eläinten ulostenäytteistä ja tuotantoympäristönäytteistä Salmonella-bakteereja ja E. coli -bakteerin O157 serotyyppiä (EHEC). Määritämme Salmonellaa myös humaaninäytteistä.

KVVY:n laboratoriot ovat kansalliseen salmonellavalvontaan hyväksyttyjä laboratorioita eläinperäisten ja tuotantoympäristönäytteiden osalta. Salmonellan määritysmenetelmämme ovat akkreditoituja. KVVY:n laboratorio on  Suomen Siipikarjaliiton sopimuslaboratorio salmonellatutkimuksissa. NASEVA-/SIKAVA-ohjelmaan kuuluvien tilojen tulokset syötetään pyydettäessä laboratorioissamme suoraan ko. järjestelmään niiden valmistuttua.  Eläinsalmonellojen tutkimus vie 3-8 työpäivää.

Laboratoriomme määrittää E. coli O157 serotyyppiä (EHEC) nautojen ulostenäytteistä, sekä ympäristönäytteistä akkreditoidulla viljelymenetelmällä. Laboratoriollamme on Eviran hyväksyntä määritykseen.

Laboratoriollamme on Länsi-Suomen Aluehallintoviraston hyväksyntä humaanisalmonella-määritykseen. Salmonella tutkitaan tavallisesti uusilta sekä ulkomaanlomalta palaavilta elintarviketyöntekijöiltä. Myös elintarvikealan opiskelijoilta vaaditaan tavallisesti salmonellatodistus.

 

 

Ota yhteyttä:

Pia Sigvart-Mattila

Mikrobiologi (Tampere)
Puh. 03 246 1211

Meija Kivisaari

Ryhmäpäällikkö
Mikrobiologi (Pori,Rauma)
Puh. 03 246 1273


Henkilökohtaiset sähköpostiosoitteet muodossa: etunimi.sukunimi@kvvy.fi
Soita meille Soita meille