Maksutonta jätevesineuvontaa syksyllä Kihniössä

Julkaistu: 25.08.2015
Kategoriat: Jätevesineuvonta

Kokemäenjoen vesistön vesiensuojeluyhdistys (KVVY ry) on tehnyt kesän aikana kiinteistökohtaista jätevesineuvontaa Pirkanmaalla jo lähes 700 kiinteistöllä. Syksyn aikana neuvotaan vielä Kihniössä, Virroilla, Vesilahdella ja Lempäälässä. Syyskuun alusta jätevesineuvoja Anton Sundgren kiertää Kihniön Nerosjärven ja Kankarinjärven ympäristössä. Neuvontakäynnit ovat asukkaille maksuttomia ja vapaaehtoisia. Neuvonnan rahoittaa Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Ympäristöministeriön haja-asutuksen jätevesineuvonta-avustuksista.

Kiinteistökohtaisen neuvontatyön alueet ovat kuntien valitsemia. Neuvonta suunnataan vakituisesti asutuille kiinteistöille. Myös valittujen neuvonta-alueiden ulkopuolella asuvat ja mökkiläiset voivat kysyä ohjeita jätevesineuvojalta. Neuvontatyöstä tiedotetaan asukkaita kirjeellä noin viikkoa ennen neuvontakäyntiä. Neuvoja arvioi, tarvitseeko kiinteistön nykyinen jätevesijärjestelmä kunnostusta ja kertoo mahdollisesti tarvittavista saneeraustoimista. Neuvoja opastaa myös uusien järjestelmien hoito- ja huolto-toimenpiteissä.

Jätevesisuunnitelmaa neuvontakäynnillä ei tehdä, mutta ammattitaitoisten suunnittelijoiden yhteystiedot löytyvät helposti yhdistyksen ylläpitämästä osaajapankista www.kvvy.fi/jatevesi/osaajia.

Lisätiedot neuvontatyöstä:

Jätevesineuvoja Anton Sundgren puh. 050 4648 018, anton.sundgren@kvvy.16.testivedos.com

Hankevastaava Satu Heino puh. 050 5603 088, satu.heino@kvvy.16.testivedos.com

www.kvvy.fi/jatevesi

Soita meille Soita meille