Avoimet kunnostuskohteet -päivä Tammelassa lauantaina 8.6.

Julkaistu: 27.05.2019
Kategoriat: Loimijoki, Yhdistys

Suomen ensimmäistä Avoimet kunnostuskohteet -päivää vietetään Tammelassa lauantaina 8.6. Päivän aikana viisi Tammelassa toimivaa järviyhdistystä esittelee erilaisia alueella toteutettuja vesistökunnostustoimia.

Avoimet kunnostuskohteet -päivänä esittelyssä on useampia pohjapatoja, joilla on nostettu yläpuolisen vesistön vedenpinnan korkeutta. Teuronjoella esitellään joen kalataloudellista kunnostusta. Mustialanlammilla on mahdollista tutustua järven hapetukseen ja kokeilla happimittausten tekemistä. Pyhäjärvellä voi tutustua omaan veneeseen kiinnitettävään akkukäyttöiseen vesikasvien niittokoneeseen, jolla on helppo niittää vaikka oma mökkiranta. Innovatiivisemmista menetelmistä on esillä vieraslaji isosorsimon torjunta pressuttamalla ja ojauoman eroosion torjunta betonilaatoilla.

Tammelan järviyhdistysten väki on tavattavissa kohteilla klo 12-15, tervetuloa tutustumaan kunnostustoimiin ja niiden tekijöihin. Loimijoen vesiviesti -hankkeen vetäjät Satu Heino ja Hanna Alajoki ovat tavattavissa Pyhäjärven Oksasen rannassa klo 12-12.30 (kohde nro 1, osoite Forssantie 410).

Avoimet kunnostuskohteet -päivän järjestää Loimijoen vesiviesti -hanke yhdessä Tammelan järviyhdistysten kanssa. Päivä on jatkoa keväällä järjestetylle luentosarjalle Mitä kuuluu Loimijoelle? Avoimet kunnostuskohteet -päivä järjestetään samana päivänä kuin valtakunnallinen Avoimet kylä -tapahtuma. Nyt kannattaakin lähteä tutustumaan aktiivisiin tammelalaisiin kyliin!

Tutustu Avoimet kunnostuskohteet -päivän kohteisiin kvvy.fi/avoimetkunnostuskohteet2019

Tulosta päivän käsiohjelma pdf:nä tästä.

Mitä kuuluu Loimijoelle? -luentosarjan materiaalit
kvvy.fi/luennot2019

Kartta Avoimet kunnostuskohteet -päivän kohteista:

 

Lisätiedot:                           

Satu Heino

Ympäristöasiantuntija

etunimi.sukunimi@kvvy.16.testivedos.com

Puh. 050 5603 088

 

 

Soita meille Soita meille