Ympäristöhankkeiden kokoontumisajoissa puretaan hankesolmut auki

Julkaistu: 09.04.2019
Kategoriat: Yhdistys

Viime keväänä hyvän vastaanoton saanut Ympäristöhankkeiden kokoontumisajot -tapahtuma saa jatkoa. Torstaina 9.5. Päivölä-opistolla Valkeakoskella järjestettävässä SOLMUT AUKI! -tilaisuudessa keskitytään hankemaailmassa vastaan tuleviin solmuihin ja siihen, miten ne parhaiten avataan. Esimerkeissä käydään läpi erilaisia ongelmia ja niiden ratkaisuja. Kohderyhmänä ovat Päijät-Hämeen, Kanta-Hämeen sekä Pirkanmaan hanketoimijat.

Ympäristöhankkeiden kokoontumisajot järjestettiin ensimmäisen kerran viime keväänä.

– Tuolloin tavoitteena oli, että erilaiset hankkeet Hämeen ja Pirkanmaan alueelta tapaisivat, tulisivat tutuiksi ja hankkeen toimijat verkostoituisivat keskenään, kertoo projektiasiantuntija Virve Rinnola Pirkanmaan ELY-keskuksesta.

Tapahtuma koettiin tärkeäksi ja sille toivottiin jatkoa. Hämeen ELY-keskus, Kokemäenjoen vesistön vesiensuojeluyhdistys ry, Vanajavesikeskus ja Pirkanmaan ELY-keskus laittoivat toiveen korvan taakse ja onnistunut tapahtuma saakin jatkoa. Tänä vuonna lähestytään hankemaailmaa eri näkökulmasta ja tartutaan hankkeen läpiviennin haasteisiin.

 

Ympäristöhankkeiden kokoontumisajot 2018. Kuva: Suvi Mäkelä, Vanajavesikeskus

 

– Nyt tavoitteena on pohtia millaisia jarruja hankkeen eteenpäin viemisessä tai jopa aloittamisessa voi tulla vastaan ja miten niistä selvitään. Paikalla on kokenut hankeporukka alustamassa aihetta ja sana on vapaa kysellä ja kertoa omista kokemuksista ja onnistuneista solmujen avaamiskonsteista. Tapahtuma on matalan kynnyksen kokoontuminen, jossa hankejarrut, niin pienet kuin suuretkin, keskustellaan ja mietitään porukalla, toteaa hydrobiologi Heini-Marja Hulkko Hämeen ELY-keskuksesta.

Viime kevään onnistuneiden kokoontumisajojen palautteen perustella odotukset tulevan tapahtuman suhteen ovat korkealla.

– Harvoin on tilaisuutta käydä kokeneiden ja vähän aloittelevampienkin hanketoteuttajien kanssa läpi hankkeiden toteutusta nimenomaan prosessinäkökulmasta, mitä haasteita tuli eteen ja miten niistä selvittiin. Loppuraportteihin kirjoitetaan yleensä vain lopputulokset, mutta vähintään yhtä arvokasta on jakaa tietoa siitä, mitä prosessin aikana opittiin. Näin neuvontaorganisaation näkökulmasta on hyvä kuulla myös paikallisten toimijoiden kokemuksia hankemaailman haasteista, niin osataan jatkossa neuvoa vielä paremmin, toteaa ympäristöasiantuntija Satu Heino Kokemäenjoen vesistön vesiensuojeluyhdistys ry:stä.

 

Lisätietoja:

Kokemäenjoen vesistön vesiensuojeluyhdistys ry: ympäristöasiantuntija, Satu Heino, puh. 050 5603 088, etunimi.sukunimi@kvvy.16.testivedos.com

Hämeen ELY-keskus: hydrobiologi Heini-Marja Hulkko, puh. 0295 025 183, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Pirkanmaan ELY-keskus: projektiasiantuntija Virve Rinnola, puh. 0295 036 345, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Vanajavesikeskus: Suvi Mäkelä, puh. 050 449 3303, etunimi.sukunimi@vanajavesi.fi

 

Ympäristöhankkeiden kokoontumisajot #2 SOLMUT AUKI!

Pirkanmaan, Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen vesistö- ja ympäristöhankkeiden tapaaminen

Torstaina 9.5.2019 klo 9.30-14, Päivölän opisto, severi-sali (Päivöläntie 52, 37770 Tarttila Valkeakoski)

 

Tapahtumasivu Ympäristöhankkeiden kokoontumisajot SOLMUT AUKI!

Ilmoittautuminen torstaina 18.4.2019 kello 12.00 mennessä!

Soita meille Soita meille