Uusi laboratorionäytteiden vastaanottopiste Huittisiin

Julkaistu: 09.11.2018
Kategoriat: KVVY Tutkimus Oy, Laboratorio

KVVY avasi uuden palvelupisteen Huittisiin Veikkolan siitoskanalan tiloihin. Voit tuoda näyteastiat jääkaappiin sinulle sopivana ajankohtana. Näytekuljetus lähtee laboratorioon jokaisena arkipäivänä klo 7. Palvelupisteestä saat myös tarvitsemasi näyteastiat ja lähetteet vesi- ja elintarvikenäytteille. Huomaathan, että salmonellanäytteiden tutkimus tulee aloittaa 96 tunnin kuluessa näytteen otosta ja perjantaina tuotavista näytteistä tulee ilmoittaa laboratorioon etukäteen.

KVVY Tutkimus Oy:llä on pitkä kokemus elintarvike- ja alkutuotannon analyysipalvelujen tarjonnasta. Teemme laboratorioissamme kaikki elintarviketeollisuuden tarvitsemat perusanalyysit akkreditoituina. Palveluksessamme on asiantuntijoita, joilla on laaja kokemus erilaisista tuotantoympäristöistä.

Laaja analyysivalikoimamme mahdollistaa kokonaisvaltaisen palvelun yhdeltä toimijalta. Laboratorioillamme on hyväksyntä kansalliseen salmonellavalvontaan eläinperäisten ja tuotantoympäristönäytteiden osalta. Tutkimme mikrobiologian lisäksi elintarvikkeista myös kemiaa, kuten ravintosisältömäärityksiä sekä sokeri- tai laktoosi-, gluteeni-ja rasvahappomäärityksiä. Teemme myös pakkausmerkintöjen tarkistuksia.

Huittisissa Veikkolan siitoskanalan tiloissa (Vesiniityntie 136) oleva KVVY Tutkimus Oy:n näytteiden vastaanottopiste toimii itsepalveluperiaatteella. Sieltä voi hakea näytteenotossa tarvittavat vesinäytepullot, yleisimmät pintasivelynäytteenottovälineet sekä elintarvikenäytteille sopivia näyteastiat. Vastaanottopisteestä löytyvät myös tarvittavat näytelähetteet.

Vastaanottopisteen jääkaappiin voi tuoda näytteitä mihin aikaan tahansa. Näytteenotossa on huomioitava, että salmonellanäytteiden tutkimus tulee aloittaa 96 tunnin kuluessa näytteen otosta. Näytekuljetus lähtee laboratorioon ma-pe klo 7. Perjantaina tuotavista näytteistä tulee ilmoittaa etukäteen sähköpostiin sirpa.vantsi@kvvy.16.testivedos.com.

 

Akkreditoitua ja Eviran hyväksymää toimintaa

KVVY Tutkimus Oy:n laboratorioilla on seuraavat hyväksynnät:

 • Elintarvikelain nojalla hyväksytyt laboratoriot (Botnialab, Tampere, Porilab, Raumalab, Tavastlab)
 • Elintarvikelain nojalla hyväksytyt trikiinilaboratoriot (Raumalab)
 • Eläintautilain nojalla hyväksytyt laboratoriot (sisältää salmonellalaboratoriot) (Tampere, Porilab, Raumalab)
 • Lannoitevalmistelajin nojalla hyväksytyt laboratoriot (Tampere)
 • Rehulain nojalla hyväksytyt laboratoriot;
  1. Viranomaislaboratoriot (salmonella) (Raumalab)
  2. Omavalvontalaboratoriot (salmonella) (Tampere)
 • Sivutuotelain nojalla hyväksytyt laboratoriot
  1. Eläinperäisisä sivutuotteita käsittelevien laitosten omavalvonta (Tampere)
  2. Biokaasu- ja kompostointilaitosten omavalvonta
 • Terveydensuojelulain nojalla hyväksytyt asumisterveyslaboratoriot (sisäilmalaboratoriot) (Tampere, Raumalab)
 • Terveydensuojelulain nojalla hyväksytyt talousvesilaboratoriot (Botnialab, Tre, Porilab, Raumalab, Tavastlab)
 • Terveydensuojelulain nojalla hyväksytyt uimavesi ja -allasvesilaboratoriot (Botnialab, Tre, Porilab, Raumalab, Tavastlab)

 

KVVY Tutkimus Oy:n laboratorio on FINAS-akkreditointipalvelun akkreditoima testauslaboratorio T064. (SFS-EN ISO 17025). Akkreditoituun pätevyysalueeseemme voi tutustua www.finas.fi/akkreditoidut toimijat.

Lisätiedot:

Sirpa Väntsi
Laboratorion johtaja
Kemisti
Puh. 03 246 1209

Soita meille Soita meille