Mitä kuuluu Loimijoelle? -luentosarja alkaa 27.4.

Julkaistu: 24.04.2019
Kategoriat: Loimijoki, Yhdistys

Loimijoen alueen vesien tila on aihe, joka monia mietityttää. Voiko Loimijoessa uida vai näkyykö vanha teollinen historia edelleen veden laadussa? Entäpä joen kalasto, uskaltaako kaloja syödä? Miksi vedenpinta on taas näin alhaalla? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin tarjotaan vastaus la 27.4. käynnistyvässä avoimessa luentosarjassa Mitä kuuluu Loimijoelle? Luennoilla asiantuntijat avaavat alueen vesien ja kalaston tilaa tutkitun tiedon pohjalta. Luennoilla tutustutaan myös erilaisiin kunnostusmenetelmiin ja kuullaan paikallisten yhdistysten käytännön kokemuksia ja esimerkkejä jo toteutetuista kunnostustoimista.

Ensimmäinen luento la 27.4. valottaa alueen kalaston tilaa niin Loimijoessa ja sen sivu-uomissa kuin Tammelan järvissäkin. Loimijoen alueen kuormittajien yhteinen vesistötarkkailu on aloitettu jo vuonna 1974 ja seurantatietoa löytyykin vuosikymmenien ajalta. Kalastotietoa on koottu alueen kalastajille tehdyillä kyselyillä, koekalastamalla rysillä sekä erilaisten hankkeiden yhteydessä tehdyillä tutkimuksilla. Velvoitetarkkailun yhteydessä kaloja arvioidaan myös aistinvaraisesti erityisen makuraadin toimesta. Loimijoelle kalastajia houkuttaa erityisesti toutain. Loimijoen sivu-uomasta, pohjavesivaikutteiselta Hanhijoelta on jopa löydetty luontainen taimenkanta.

 

Luennot alkavat lauantaisin klo 14 Forssassa HAMK:n auditoriossa (Wahreninkatu 11, C-ovi, 4.krs)

27.4. Koukuttaako Loimijoki kalastajan? -tietoa kalakannoista ja virtavesistä

4.5. Loppuuko Loimijoesta vesi? -tietoa säännöstelystä ja sen vaikutuksista

11.5. Miten kotijärvi kunnostetaan? -tietoa eri kunnostustoimista

18.5. Voiko Loimijoessa uida? -tutkittua tietoa vesien tilasta

8.6. Avoimet kunnostuskohteet -päivä

 

Luentosarjan järjestää Loimijoen vesiviesti -hanke yhteistyössä Wahren-opiston ja Tammelan järviyhdistysten kanssa. Luentosarja on avoin kaikille kiinnostuneille. Luennot myös tallennetaan ja julkaistaan myöhemmin tapahtuman sivulla. Luentosarja huipentuu la 8.6. Avoimet kunnostuskohteet -päivään. Päivän aikana on mahdollista tutustua erilaisiin vesistökunnostustoimiin ja niiden tekijöihin.

 

Lisätiedot luentosarjasta: kvvy.fi/luennot2019

Lisätiedot Avoimet kunnostuskohteet -päivästä: kvvy.fi/avoimetkunnostuskohteet2019

 

Luentosarja ja hankkeet:

Satu Heino
Ympäristöasiantuntija
Puh. 050 5603 088

 

Kalastotiedot:

Heikki Holsti
Ympäristöasiantuntija
Puh. 03 246 1259

etunimi.sukunimi@kvvy.16.testivedos.com

Soita meille Soita meille