<? the_title(); ?> - KVVY

Info ja ideointityöpaja Loimijoen alueen vesienhoidosta

Loimijoen vesiviesti -hanke järjesti Forssassa infotilaisuuden ja työpajan Loimijoen alueen vesienhoidosta. Tilaisuus vetikin valtuustosaliin lähes 40 vesien tilasta kiinnostunutta. Paikalla oli niin alueen asukkaita, vesiensuojelutoimia toteuttavia yhdistyksiä kuin kuntien päättäjiä. Monelle tuli yllätyksenä, miten suuresti Loimijoki kuormittaa Kokemäenjokea. Vilkasta keskustelua käytiin myös vieraslaji isosorsimon nopeasta lisääntymisestä viimeisen kymmenen vuoden aikana. Paikoin Loimijoki uhkaa jo kasvaa umpeen.

Työpajaosuudessa pohdittiin niin Loimijoen alueen vesistöllisiä vahvuuksia, uhkia kuin käytännön kunnostustoimiakin. Oli hienoa huomata, miten paljon alueelta löytyi upeita maisemia, rantoja, lähteitä, kunnostettuja koskia ja muita helmiä. Uhkiksi tunnistettiin mm. vedenkorkeuden vaihtelut, jokien perkaus ja padot, vesikasvillisuuden, erityisesti isosorsimon lisääntyminen ja erilaiset turvetuotantoon ja metsien ojitukseen liittyvät haitat. Työpajassa koottuja tietoja käytetään tulevien hankkeiden ja materiaalien suunnittelun pohjana.

 

Aika: ke 27.3. klo 16.30-18.30

Paikka: Forssan kaupungintalo (Turuntie 18, Forssa)

 

Ohjelma

 

16.30

Loimijoen vesiviesti -hankkeen esittely (pdf)
Ympäristöasiantuntija Satu Heino / KVVY ry

16.40

Luento: Missä kunnossa Loimijoen alueen vedet on? (pdf)
Vesistötutkija Hanna Alajoki / KVVY ry

17.10

Työpaja: Loimijoen alueen helmet ja kunnostustarpeet

18.15

Yhteenveto ja loppukeskustelu

 

Työpaja on kaikille avoin eikä vaadi ennakkoilmoittautumista. Työpaja toteutetaan osana LounaPlussa Leader-ryhmän rahoittamaa Loimijoen vesiviesti -hanketta.

 

 

 

Ota yhteyttä:

Satu Heino

Vesienhoidon suunnittelu
Ympäristöasiantuntija
Puh. 03 246 1207

Hanna Alajoki

Vesistöt ja vesienhoito
Ympäristöasiantuntija
Puh. 03 246 1231


Henkilökohtaiset sähköpostiosoitteet muodossa: etunimi.sukunimi@kvvy.fi
Soita meille Soita meille