Jätevesineuvontaa kesätapahtumissa

Julkaistu: 15.06.2018
Kategoriat: Jätevesineuvonta, Yhdistys

Kokemäenjoen vesistön vesiensuojeluyhdistys pitää kesän aikana haja-asutusalueen jätevesien neuvontapisteitä kesätapahtumissa Pirkanmaalla ja Hämeessä. Neuvontaa saa myös puhelimessa tai sähköpostilla syksyyn saakka.

Neuvonnan kesäkiertue

KVVY:n jätevesiasiantuntijat neuvovat kesän aikana haja-asutusalueen asukkaita ja mökkiläisiä Pirkanmaan, Kanta-Hämeen sekä Kärkölän ja entisen Hämeenkosken alueen tapahtumissa ja toreilla. Neuvontatapahtumia on sovittuna jo yli 30 kpl. Jätevesineuvojien kanssa kannattaa tulla juttelemaan, jos esimerkiksi järjestelmän toimintakunto, saneeraustarpeet tai lainsäädäntö askarruttaa. Neuvontaa voi myös pyytää omaan kylätapahtumaan. Neuvonta on kiinteistönomistajille ja paikallisille yhdistyksille maksutonta. Sovitut neuvontatapahtumat on listattu tapahtumakalenteriin www.kvvy.fi/tapahtumakalenteri.

Kiinteistön sijainti ja varustelutaso määrittävät saneeraustarpeen

Ranta- ja pohjavesialueiden kiinteistöjen jätevesijärjestelmien tulisi olla lainsäädännön edellyttämässä kunnossa ensi vuoden lokakuun loppuun mennessä. Vakituisen asumisen osalta järjestelmävaihtoehtoja on useita ja neuvontaa saa myös vanhan järjestelmän riittävyyden arviointiin. Kesämökeillä varustelutaso antaa suuntaa järjestelmätyypin valinnalle. Jos mökillä on kuivakäymälä ja käyttövesi kannetaan ämpäreillä kaivosta ja järvestä, ei isoja remontteja yleensä tarvita. Tällöin riittää, että vähäiset jätevedet johdetaan hallitusti maaperään. Nykyisin monilla kesämökeillä on käytössä painevesi, pesukoneet ja jopa vesivessa. Tällöin vaaditaan jo tehokkaampaa puhdistusmenetelmää.

 

 

Ota yhteyttä

Ympäristöasiantuntija Lauri Sillantie
puh. 050 570 9511
lauri.sillantie@kvvy.16.testivedos.com

Soita meille Soita meille